در این سال های اخیر تا کنون کاربرد و استفاده از سقف های کاذب بسیار افزایش یافته است. ما دراین مقاله می خوانیم که تایل های آکوستیک چیست و چه مزایا و معایبی دارند. در صورت داشتن هر گونه سوال درباره نحوه اجرا سقف های کاذب و اعلام موجودی محصولات با تیم کارشناسان شرکت فیدار سازه گستر تچرا در ارتباط باشید.
تایل های آکوستیک به نوعی از سقف های کاذب گفته می شود که در برابر آلودگی های صوتی بسیار مقاوم و جاذب صدا می باشند. این صفحات از طریق سوراخ های روی تایل ها، صوت را به پشت سقف کاذب هدایت می کنند در نهایت بخشی از امواج صوتی را مستهللک می کنند. همچنین در صورت استفاده از لایه پشم سنگ در پشت تایل ها جذب صوت افزایش خواهد یافت.
کاربرد اصلی این نوع تایل ها در سقف فضاهایی می باشد که در معرض آلودگی صوتی هستند مانند: سالن های سینما، تالار، سالن مطالعه و فضا های مسکونی.
کاهش آلودگی صوتی: اولین و مهم ترین ویژگی تایل های اکوستیک عایق صدا بودن آن ها است که درصد بالایی از صوت را جذب می کنند و مانع از انعکاس صدا در محیط می شوند چرا که از مواد معدنی تشکیل می شوند.
دیزاین سقف: سقف های کاذب از جمله سقف های اکوستیک اجرا و نصب راحتی دارند. سقف های اکوستیک در طراحی سقف های سالن های همایش، تئاتر، منازل مسکونی و ادارات کاربرد دارند.
تنوع طرح بالا: سقف های کاذب از تنوع زیادی برخوردارند بنابراین با طراحی های منحصر به فرد و خاص، دکوراسیون را فوق العاده زیباتر جلوه می دهد. چرا که این نوع سقف ها قابلیت اجرا دکوراتیو و نور مخفی را دارند.
انعکاس نور: سقف های کاذب به عنوان منعکس کننده نور عمل می کنند و همین امر باعث پر نور تر شدن محیط خانه می شود و در نهایت در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می شود.
تایل های آکوستیک گچی کی پلاس از متداول ترین نوع تایل ها می باشد. تایل های گچی در انواع سوراخ دار و پانچ دایره ای این سبک را به دسته های حصیری، مشبک و شطرنجی تقسیم می کند که دارای لایه آلومینیومی و یا ساده هستند و همچنین دارای خاصیت جذب صوت می باشند.
تایل آکوستیک پوشالی کی پلاس از پشم چوب، پودر منیزیت و آب تشکیل می شود و از استحکام بالایی برخوردار است و همچنین کاملا طبیعی و قابل بازیافت می باشند. اصلی ترین مزیت این تایل ها خاصیت رنگ پذیری بودن آن ها است که درنهایت باعث می شود درصد عایق بودن آن ها افزایش یابد.
تایل های پوشالی عایق صوتی، مقاوم در برابر ضربات مکانیکی و رطوبت می باشند که اجرا آن در فضای ورزشی، آمفی تئاتر و… بسیار مناسب است.
یکی از پر فروش ترین و رایج ترین محصولات عایق صوتی دیوار ها تایل آکوستیک الیاف معدنی می باشد. مواد تشکیل دهنده این تایل ها مواد معدنی می باشد. این تایل ها در ابعاد 60*60 با ضخامت های 12 و 15 میلی متر در طرح های متنوع شبیه پارچه، سنگ و گچ در بازار موجود می باشد.
جدید ترین نوع پانل های آکوستیک، راک تایل ها هستند که با الیاف معدنی در رنگ های متنوع عرضه می شود. مواد اولیه به کار رفته برای راک تایل ها کاملا قابل بازیافت می باشند به همین دلیل این محصول دارای استاندارد جهانی ایزو می باشد.
تایل معدنی محصولی است که از مواد معدنی پشم سنگ، خاک رس و پرلیت تشکیل شده است و در طرح های دکوراتیو، ابعاد و رنگ های مختلف عرضه می شوند. این تایل ها در اروپا یکی از رایج ترین مصالح ساختمانی بشمار می روند زیرا از دیگر محصولات کناف آلمان می باشد که در تولید تایل های معدنی و سقف کاذب مشبک پیشرو هستند.
تایل الیاف معدنی که در ایران با نام های AMF و USG و ROCKمطرح هستند، یک نوع تایل پوشش سقفی می باشند. برند تایل های راک در زمینه تایل های الیاف معدنی فعالیت می کند که کیفیت آن ها با AMF وUSG برابری می کند و به علاوه به کشور های دیگر نیست صادر می شود.
شرکت ROCK زیر مجموعه هلدینگ ساختمانی آکس در زمینه تولید الیاف معدنی با کیفیت بالا و نوآوری فعالیت می کند. محصول این شرکت دارای استاندارد جهانی ایزو می باشد زیرا مواد اولیه محصول قابل بازیاف می باشد.
تایل USG در کشور عربستان تولید می شود و این محصول وارداتی می باشد. این تایل ها در برابر حریق مقاوم هستند و پس از 2 دقیقه روی تایل پودر می شود. علاوه بر عایق حرارتی، عایق صوت نیز می باشند.
تایل های مواد معدنی AMF تولید کشور آلمان می باشند که از مواد اولیه پشم معدنی، پرلیت و خاک رس تولید می شوند که همگی تجدید پذیر هستند. این شرکت یکی از پیشرو ترین تولید کننده های سقف های کاذب در جهان است. مزایا این تایل ها عبارتند از:
تایل معدنی تمیز کننده محیط: این تایل ها محصولاتی هستند که موجب می شوند میکروب ها و باکتری های فضای موجود به سطح تایل ها بچسبند. غالبا از این نوع تایل ها در محیط های بیمارستان ها، مراکز درمانی و کارخانه های دارو سازی استفاده می شود. این تایل ها با ضخامت 15 میلی متری تولید می شوند و برای محیطی با رطوبت 95% مناسب هستند.
تایل معدنی هایژن: این تایل ها عموما برای آزمایشگاه ها و بیمارستان ها کاربرد دارند چرا که طراحی آن ها به گونه ای است که از واکنش پذیری باکتری ها جلوگیری میکنند.
تایل معدنی آکوستیک: این تایل ها از پشم سنگ و پرلیت تولید می شوند. حفره های هوای موجود در داخل تایل ها سبب جذب صوت بالا می شوند. در واقع این تایل ها از ارتعاش صدا جلوگیری می کنند تا انعکاس صوت صورت نگیرد. بنابراین تایل معدنی آکوستیک نوعی عایق صدا محسوب می شود که مانع از ورود صداهای مزاحم به فضا می شود.
تایل الیاف معدنی نمایان به تایلی گفته می شود که به صورت آشکار و به سمت بالای سقف نصب می شود.
این نوع تایل عموما برای سقف های کاذب قابل اجرا می باشد و در 4 طرح متفاوت تولید می شود. این طرح ها در انواع لوزی، حصیری، الماسی و یاقوت عرضه می شوند که طرح یاقوت جدید ترین مدل می باشد.
در پشت این تایل ها ورق آلومینیومی به کار رفته است و عموما برای مناطق مرطوب شمالی و جنوبی که دما و رطوبت زیادی دارند به کار می رود.
سیستم تایل های معدنی خواص متفاوتی اعم از عایق حرارتی، عایق صوتی وعایق رطوبتی را دارا می باشند و به علاوه محصولات بهداشتی در طرح ها و انواع مختلف تولید می شوند. شرکت فیدار سازه گستر تچرا مفتخر است طبق استاندارد ها در قسمت فروش و اجرا با شما همراه باشد.
/ش